Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rucola och tomatbröd

Ingredienser:
1/2 pkt färsk jäst
2 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
ev flingsalt

FYLLNING
3 pressade vitlökar
20 g rucola, en mindre näve, grovhackad
1/2 dl soltorkade tomater i olja,
avrunna och finhackade
1/2 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
1 kvist färsk rosmarin, plockad och hackad

1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.

2. Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.

3 Rulla till runda släta bullar , lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.

4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

5. Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och avnjuts gärna med en droppe god olivolja.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N