Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rissoppa med paprika 2 port

2 tomater
2 röda paprikor
1 chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 lök
1 msk olivolja
60 g fullkornsris
1 l grönsaksbuljong
salt
peppar
några kvistar färsk oregano
1 knippa gräslök

skär ett kors i tomaterna, ta bort stjälkfästet och skålla dem hastigt i kokande vatten.
Dra av skalet.
Skär tomaterna i 8 delar.
Skölj och ansa paprikan och skär den i fina strimlor.
Skär chilifrukten på längden, ta bort kärnorna och skär chilin i små bitar.

Skala vitlöksklyftan och löken och hacka fint.
Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs vitlök och lök tills de är genomskinliga.
Tillsätt tomater, paprika och chilifrukt och låt allt fräsa ytterligare en kort stund.

Skölj fullkornsriset och tillsätt det till grönsakerna.
Häll på buljong och låt koka 20-25 min tills riset är färdigkokt.

Smaksätt soppan med salt och peppar.
Skölj och finhacka oregano och gräslök.
Strö örterna över soppan.

ca 215 kcal/900 kJ per portion
Fett: 8g
Kolhydrater: 30g
Protein: 5g



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N