Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Kryddsmör

Här kommer lite tips på olika kryddsmör.
Och tänk nu på att använda smör och inte margarin Wink


Ört

50 g rumsvarmt smör
1 tsk hackad persilja
1 tsk hackad gräslök
1 tsk hackad basilika
½ tsk citron eller limesaft
½ krm torkad dragon
vitpeppar



Tomat

50 g rumsvarmt smör
4 soltorkade tomater i olja
1 msk tomatpuré
1 kvist oregano



Oliv

50 g rumsvarmt smör
2 msk finhackade urkärnade svarta oliver
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar



Rödlök

50 g rumsvarmt smör
3 msk finhackad rödlök
1 krm Epiche Riche (finns i kryddhyllan)
1 krm salt



Frukt

60 g rumsvarmt smör
1 plommon alt nektarin eller persika
½ msk provencalsk senap



Ost och paprika

25 g rumsvarmt smör
50 g chévreost eller keso
2 krm paprikapulver
½ krm chilipulver
1 tsk finhackad persilja



Apelsin

60 g rumsvarmt smör
½ tsk dijonsenap
½ tsk HP-sås
rivet skal av en apelsin
pressad saft från ½ apelsin



Curry-mango

50 g rumsvarmt smör
1 tsk curry
1 tsk mangochutney
1 tsk finhackade russin




Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet. Lägg som en lång korv på ett bakplåtspapper eller plastfolie. Personligen tycker jag bakplåtspapper är lättast. Rulla ihop ganska hårt till en lång rulle.
Låt stelna i frys eller kyl.




 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N