Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Bouillabaisse

4 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör-&rapsolja, oliv
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
4 msk konc fiskfond
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1 pkt saffran, 0,5 g
1 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta

8-10 musslor med skal
600 g fiskfilé av blandade sorter
100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)
2 msk hackad persilja



Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar.

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja. Servera soppan med bröd och en klick crème fraiche smaksatt med vitlök.


Mm så gott!!!



(Arla köket)



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N