|
|
Hyppelns smörgåstårta med kräftor
8 portioner
24 st skivor formfranska
1 kg Kräftor
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
dill
salt peppar
ev. cayennepeppar
5 st Ägg
1 dl creme fraiche
kaviar
Garnering:
Creme fraiche
Gurka
Ägghalvor
Tomathalvor
Sallad
Hackad persilja
dillkvistar
Vispa grädde ganska tjock. Skala kräftorna och blanda dem med den vispade grädde, creme fraiche och hackad dill. Smaka av med salt och peppar. Ev lite cayennepeppar. Ställ i kylen en stund.
Blanda under tiden hårdkokta ägg som du hackat, med creme fraiche och smaka av med kaviar.
Skär bort kanterna på formfranska och lägg 8 skivor bredvid varandra på en bricka. Lägg på äggröran. LÄgg ett nytt lager med formfranska och lägg kräftröran på det. LÄgg sedan de sista 8 skivorna med formfranska. Klä hela tårtan med ett TUNT lager creme fraiche. Garnera sidorna med hackad persilja.
Garnera uppepå med ägg, tomater gruka, kräftstjärtar och dill.
Låt din fantasi flöda =)
En god tårta som jag och en vän gjorde dagen efter en kräftskiva.
Det vart så mycker kräfter över så vi inte visste vart vi skulle göra av det.
|
|