Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Varm getosttoast med färska fikon

4 port

4 skiva(or) getost, ca 1 cm tjocka
4 skiva(or) rostat bröd
4 st färska fikon
1 dl socker
1 kvist(ar) färsk rosmarin
1 dl rödvin
1-2 msk balsamvinäger


Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta brödskivorna på ena sidan i lite olivolja i en stekpanna. Lägg över brödskivorna på en plåt och placera en bit getost på varje skiva. Sätt in i ugnen (200 grader) i 5 minuter.

Smält sockret i en stekpanna. Dela fikonen i halvor och skär bort den yttersta skalkanten på varje halva så att fikonen ligger bra i stekpannan. Lägg ner fikonen i det smälta sockret och häll på balsamvinäger, hälften av rödvinet och rosmarin.

Vänd fikonen i såsen, häll på resten av rödvinet och låt det hela småputtra några minuter. Lägg upp fikonen på den varma getosten och ringla till sist lite sås över toasten.


Recept från MAT/Tina



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N