Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pasta Marinara

En supergod pasta som är fettsnålt (om man bortser ifrån grädden) lyxig!

2-3 portioner

500 gr oskalade räkor (Jag brukar slänga i lite till ändå)
2 burkar hela tomater
1-2 dl vitt matlagningsvin (smaka dig fram)
1-2 dl grädde/matlagningsgrädde (smaka dig fram här med)
2 tärningar fiskbuljong
2 vitlöksklyftor
ev. salt
olja

Fräs pressad vitlök i lite olja. Häll på tomaterna och mosa sönder dem så gott det går i en stor tjockbottnad kastrull. Smula ned fiskbuljongen.
Slå på 1 dl av matlagningsvinet och 1 dl grädde.
Låt det puttra ihop en liten stund på medelstark värme.
Smaka sedan av och späd med mer vin och grädde om det behövs. Salta ev. lite.
Lägg i räkorna när smaken på såsen känns bra och låt dem bli varma.

Servera med färsk tagliatelle.

Denna pastasås blir ännu godare om den får stå ett dygn i kylskåp och gotta ihop sig för att sedan värmas upp igen.

Något som är gott som förrätt till detta är bruchettas på ciabatta, vitlökssmör, tomathalvor, basilika, mozarella och svartpeppar.



Mahogny
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N