Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

BLACK AND WHITE

Very Happy Är det någon som kan tipsa mig om hur man tillreder black and white. Vad har man för såser och vilka ingredienser har man?



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Filet mignon Black & White Huvudrätt

4 Pers



300 g oxfilé

300 g kalvfilé

2 msk smör

1 brk sparris

½ brk krabba (190g), bitar

2 tomater, klyftade

salt och peppar



Tryffelsås:

20 g smör

1 msk mjöl

5 dl buljong (=vatten + buljongtärning)

1 dl madeira

1 tsk soja

salt och peppar

30 g svart, finhackad tryffel (eller tryffelersättning)



Smält smöret i pannan, pudra över mjölet. Rör till jämn redning. Vispa i buljongen och koka i 5 minuter, tillsätt madeira. Färg såsen med soya, smaksätt med salt och peppar. Sila såsen och blanda i tryffel eller tryffelersättning.



Bearnaisesås:

150 g smör

1 msk schalottenlök, finhackad

3 äggulor

3 msk vatten

3 msk ljus vinäger

1-2 persiljestjälkar eller -kvistar

5 krossade vitpepparkorn

1 msk persilja, finhackad

smulad dragon



Smält smöret och låt det svalna av något. Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vattnet återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen. Vispa i äggulorna. Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrull i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråla under kraftig vispning först en tunn stråle och sedan lite tjockare. Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank. Tillsätt persilja och dragon.



Skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda. Stek kalvfiléerna ca 2-4 minuter på varje sida och oxfiléerna ca 1½-3 minuter. Värm sparrisen i sitt spad. Lägg upp köttet på ett uppläggningsfat. Fördela ut tryffelsåsen på oxfiléerna, sparrisen och bearnaisesåsen på kalvfiléerna. Garnera med krabba och tomater.



Servera med pommes frites eller pommes château.






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N