Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Gräddbullar - bilder steg för steg

Gräddbullar

Ca 20 st. glutenfri

4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
5 dl kokosflingor
1 msk kakaopulver



Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål.



Rör ner gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta i socker-ägg-blandningen.



Vispa alltsammans med elvisp, helst en ballongvisp, i minst 30 minuter med relativt hög hastighet. Det ska bli en pösig och fast smet. För att kunna vispa äggvita bra måste alla verktyg och bunkar vara fria från fett.



Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Sikta kakaon om det är klumpar.



Häll lite av det på bottnen av en långpanna eller form, 20x30 cm.



Häll i smeten.



Ställ i kylskåp tills smeten stelnat, cirka 2 timmar. Skär den i 20 bitar, ca 4x5 cm stora.



Rulla snittytorna i kokosflingor tills de är helt täckta. Förvaras svalt. Kan frysas in, helst styckvis.





Klart! Smile



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N