Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Potatisgratäng med brieost?

Har ätit det nyligen på en restaurang och det var såå gott! Någon som har ett recept på det?

Kram Aika



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Jag har ett recept som jag gjort om.

Från början är det gorgonzola på gratängen men

jag är mer en brie-fantast så jag bytte:



Ingredienser:

1 kg potatis

300 gr purjolök

3 dl mjölk eller grädde

Salt

Vitpeppar

Torkad timjan

1 dl creme fraiche

Matfett att smörja formen med

Ca 200-300 gr brie



Gör så här:

1. Skala och skiva potatisen tunt.

2. Ansa och skölj purjon. Dela den på längden och skär den i

ca centimeterbreda strimlor. Lägg dem i rikligt med kallt vatten.

3. Koka upp mjölken, lägg i potatisen och låt sjuda tills skivorna mjuknar men fortfarande har tuggmotstånd.

4. Låt purjob rinna av och blanda den med potatisen och låt det hela få ett uppkok.

5. Ta kastrullen från värmen och blanda i creme fraichen, salt och kryddor. Skulle blandningen kännas för "fast" späd med mer mjölk.

6. Smöra en lagom stor gratängform, häll i blandningen och jämna till ovansidan.

7. Fördela brien i skivor eller klickar över ytan (genom att doppa kniven i varmt vatten underlättar man skärandet).

8. Gratinera i mitten på ugnen, ca 20-30 minuter vid 100 grader, och sedan ca 10 minuter i 150 grader, eller tills gratängen fått en vacker färg. Man får hålla lite koll på osten.

Mahogny



hej

har inget jag heller..har inte ens ätit det men det låter gott så hoppas någon har ettr ecept på det:)






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N