|
Potatisgratäng med brieost? | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Potatis
Jag har ett recept som jag gjort om.
Från början är det gorgonzola på gratängen men jag är mer en brie-fantast så jag bytte: Ingredienser: 1 kg potatis 300 gr purjolök 3 dl mjölk eller grädde Salt Vitpeppar Torkad timjan 1 dl creme fraiche Matfett att smörja formen med Ca 200-300 gr brie Gör så här: 1. Skala och skiva potatisen tunt. 2. Ansa och skölj purjon. Dela den på längden och skär den i ca centimeterbreda strimlor. Lägg dem i rikligt med kallt vatten. 3. Koka upp mjölken, lägg i potatisen och låt sjuda tills skivorna mjuknar men fortfarande har tuggmotstånd. 4. Låt purjob rinna av och blanda den med potatisen och låt det hela få ett uppkok. 5. Ta kastrullen från värmen och blanda i creme fraichen, salt och kryddor. Skulle blandningen kännas för "fast" späd med mer mjölk. 6. Smöra en lagom stor gratängform, häll i blandningen och jämna till ovansidan. 7. Fördela brien i skivor eller klickar över ytan (genom att doppa kniven i varmt vatten underlättar man skärandet). 8. Gratinera i mitten på ugnen, ca 20-30 minuter vid 100 grader, och sedan ca 10 minuter i 150 grader, eller tills gratängen fått en vacker färg. Man får hålla lite koll på osten. Visa artikel hejhar inget jag heller..har inte ens ätit det men det låter gott så hoppas någon har ettr ecept på det:)Visa artikel |