Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Cheesecake - bakelser

Cheesecake - bakelser 12 st.

INGREDIENSER

Till kakbottnen:
50 g smör
4 dl krossade pepparkakor

Till fyllningen:
250 g vit choklad i bitar
2 tsk gelatinpulver
5 msk vatten
400 g rumstempererad färskost
2 dl matlagningsyoghurt

Till dekoration:
25 g mörk choklad

1. Till kakbottnen: Smöra en fyrkantig ugnsfast form, c:a 18 cm. Smält smöret i en kastrull och häll i de krossade pepparkakorna. Rör om tills kaksmulorna sugit upp allt smör. Häll blandningen i formen och pressa ut kakblandningen tills hela bottnen är täckt.

2. Till fyllningen: Smält den vita chokladen i ett vattenbad med sjudande vatten. Rör om tills chokladen har smält. Ta av kastrullen från värmen.

3. Lös upp gelatinpulvret i 5 msk vatten i en kopp. Ställ koppen i varmt vatten och rör om tills gelatinpulvret är helt upplöst.

4. Vispa samman färskosten, matlagningsyoghurten och den smälta vita chokladen med elvisp. Rör ner det upplösta gelatinet.

5. Fördela färskostsmeten jämt över pepparkaksbottnen i formen. Ställ formen i kylskåp och låt stelna.

6. Till dekorationen: Smält den mörka chokladen i ett vattenbad med sjudande vatten. Rör om tills chokladen har smält. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa ett mönster över kakan. Låt chokladen stelna. Dela i 12 bakelser.


TIPS: Istället för att spritsa choklad över cheesecaken kan du riva choklad och strö över.



Hoppas det smakar!!! Very Happy



etty
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N