Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

dinkelmjöl

hej jag söker recept på bröd som man bakar på dilkelmjöl....hoppas nån hittar sånt recept...väntar med spänning..kram blondie...



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

http://www.dinkel.se/




1 liter kallt vatten

25 gr jäst

1 kg vetemjöl special

ca 700 gr dinkelmjöl

2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja

30 gr salt

sesamfrön efter smak



1. Häll vatten, sesamoljan, och jästen i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna.

2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.

3. Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen.

4. Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna, låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.

Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.



Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.



Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.



Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart.



http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?gruppid=5&text_nr=5






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)