Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jonnas Vetelängd

50 g jäst
5 dl grädde eller mjölk
200 g smör eller margarin
1 kryddmått salt
2 dl socker
(2 tsk sött kardemumma)
1 ägg
1 1/2 l vetemjöl

PENSLING: 1/2 ägg
Pärlsocker och hackad sötmandel

Smält fettet. Häll på mjölken och ljumma den.

Smula jästen i degbunken och rör ut den med mjölken och fettet.
Lägg sedan till salt, socker, (kardemumma) och ungefär hälften av mjölet samt ägget. Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta tills degen blir seg, smidig och blank. Strö på lite mjöl och låt degen jäsa till dubbel storlek(ca 40 min).
Kavla ut degen på mjölat bord(du får nog dela degen i 4 delar).
Smöra och strö socker och kanel eller socker och vanilj socker (som små vetebullar) rulla ihopp och klipp på rullen.



Jonna
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N