Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Spansk limpa (2 bröd)

Spansk limpa (2 bröd)

50 g jäst
8 dl kallt vatten
1 msk salt
ca 1/2 dl olivolja
ca 20 dl vetemjöl

Rör ut den smulade jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs degen i 2 tim. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor och läggs på smord plåt att jäsa i ca 45 min. Ruta brödet med vass kniv. Grädda i 15 min i 250°. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ca 15 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.

Receptet är från Hemmets Journal



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N