Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Spansk limpa (2 bröd)

Spansk limpa (2 bröd)

50 g jäst
8 dl kallt vatten
1 msk salt
ca 1/2 dl olivolja
ca 20 dl vetemjöl

Rör ut den smulade jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs degen i 2 tim. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor och läggs på smord plåt att jäsa i ca 45 min. Ruta brödet med vass kniv. Grädda i 15 min i 250°. Stäng av ugnen och grädda färdigt i eftervärmen i ca 15 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa.

Receptet är från Hemmets Journal



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N