Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

MAT/Niklas Panna cotta med två sorters topping (4 port)

MAT/Niklas Panna cotta med två sorters topping (4 port)

2 1/2 gelatinblad
5 dl mellangrädde
1/2 dl strösocker
0,5 g saffran
1 tsk vaniljsocker

Karamelliserade jordnötter
50 g jordnötter
1 msk strösocker
1 tsk citronsaft

Kokt ananas med vanilj och kardemumma
3 msk strösocker
1/2 färsk ananas
1/2 vaniljstång
1 tsk kardemumma
1 tsk svartpeppar

Panna cotta Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Värm grädden med socker, saffran och vaniljsocker. Krama vattnet ur gelatinet, blanda ner i grädde med en slickepott och häll upp den färdiga smeten i skålar och låt den därefter stelna i kylskåp i ungefär 2 timmar. Servera.

Karamelliserade jordnötter: Rosta jordnötterna (de sköljs först om de är saltade). Häll sedan på socker och citronsaft. Rosta under omrörning tills nötterna får en gyllenbrun färg. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Kokt ananas med vanilj och kardemumma: Skala och tärna ananas. Värm socker och kardemumma i en stekpanna. Lägg i ananas, krydda med svartpeppar, tillsätt frön från vaniljstången och låt dra i tio min. Serveras ljummen till panna cotta.

Receptet är från svt:s serie MAT/Niklas



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N