Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

MAT/Niklas Aprikosmarinerade fläskfilé på spett (4 port)

MAT/Niklas Aprikosmarinerade fläskfilé på spett (4 port)

1 st fläskfilé
grillspett

Marinaden
1 dl aprikospuré, finns där du hittar barnmat
1/2 grön chili, det går lika bra med tabasco
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
salt

Putsa fläskfilén och lägg den i en skål. Häll aprikospurén (ev. utspädd med lite vatten) över filén. Hacka chilin och strö den över köttet. Tillsätt vinäger och salt. Vänd köttet i marinaden och lägg den sedan i en plastpåse och låt den marineras i ett par timmar (eller över natten). Ta upp filén ur plastpåsen och låt den rinna av. Tryck sedan spetten snett igenom filén med cirka tre centimeters mellanrum. Grilla. Låt eventuellt filén steka färdigt i ugnen. Skär upp och servera med spetten kvar.

Tips: Använder du grillspett av trä? Lägg dem i vatten en stund innan det är dags att grilla. Detta gör att de inte börjar brinna så lätt.

Receptet är från svt:s serie MAT/Niklas



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N