Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR

STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR

1350 g laxfilé
5 medelstora rödbetor, färska
3 deciliter kycklingbuljong
3 styck(en) scharlottenlök(ar)
200 gram smör; osaltat
20 blad dragon , färsk
salt
peppar; från kvarn
potatis

Tillagning:
Skala och strimla rödbetorna (som tändstickor), skölj dem i kallt vatten.
Skiva schalottenlöken.
Smält smöret i en vid kastrull, fräs löken försiktigt så att den inte tar
färg, häll i rödbetsstrimmlorna och rör runt, häll på buljongen koka några
minuter.
Lyft upp strimlorna och lägg dom på en tallrik och koka ihop buljongen
några minuter, klicka i smöret samtidigt som ni vispar kraftigt.
Salta och mal i lite vitpeppar.
Vid servering kokas buljongen upp och rödbetorna läggs i, sist hackas
dragonen snusfint och rörs försiktigt i.
Lägg upp rödbetorna på en tallrik och lägg laxen som stekts i lite olivolja
i en teflonpanna.
Serveras med pressad potatis.
Tips till sås: Citronsås är mycket god till både lax och pressad potatis.

(6 pers)



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N