Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelkubb (ca 30st)

Mandelkubb (ca 30st)

150 g margarin
2 dl socker.
2 dl mjölk
12 droppar bittermandelolja
3 tsk hjorthornssalt
ca 1 l vetmjöl

Pensling:
¼ dl grädde
3 msk pärlsocker

Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt mjölk och bittermandelolja.
Blanda mjöl och hjorthornssalt och arbeta in det i degen. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en ca 3 cm tjock längd. Platta till längden något och skär den i 15 bitar. Pensla bitarna med grädde och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på smord plåt. Baka gärna en provkaka., flyter kubben ut för mycket, tillsätt mer mjöl. Grädda mandelkubbarna i mitten av ugnen i 200° ca 10 min. Låt dem kallna på galler. De är mycket hållbara men går också bra att frysa



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N