Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mördegskakor, basrecept

Mördegskakor, basrecept

4½ dl vetemjöl
1/2 dl Finkornigt Strösocker
200 g smör eller margarin

Pensling
äggvita

Garnering
Pärlsocker
hackad mandel

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.

Variationer

Finska pinnar Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i pärlsocker och mandel. Lägg kakorna på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Schackrutor Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. Dela degarna i bitar som rullas till längder. Lägg en ljus och en mörk längd vid sidan av varandra osv. Skär kakorna i 3-4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter.

Snurror Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen. De båda degarna kavlas ut och läggs ovanpå varandra och rullas samman.

Flarnen kan läggas samman med t ex bärgrädde, glass eller mousse. Om man penslar flarnen med smält choklad mjuknar de inte av fyllningen.

Man kan även ta loss flarnen från plåten och lägga dem över ett upp och nedvänt glas och på så sätt få flarnskålar. Fyll skålarna med valfri fyllning.

Ett recept från DanSukker 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N