Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Härligt Goda Italienska mandelskorpor

100 g smör el margarin, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
100 gr sötmandel
50 g hasselnötter
5 dl vetemjöl


Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Hacka nötterna. Blanda ner dessa i smeten, och så i med bakpulvret.
Tillsätt vetemjölet. Degen ska bli något sånär lös men hanterbar. Klicka ut degen till tre längder, skär i bitar och forma dessa till bullar, platta till bullen lite, en del mjöl behövs i händerna så att inte degen fastnar.
Grädda dessa i 250 grader i ca 10 min beroende på ugn.
När alla är gräddade kan man eftertorka i eftervärmen några timmar.
För att dom ska bli helt torra kan man sedan ta ut dessa och ställa dessa
på en bricka.

Annika :wink:



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N