Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Härligt Goda Italienska mandelskorpor

100 g smör el margarin, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
100 gr sötmandel
50 g hasselnötter
5 dl vetemjöl


Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Hacka nötterna. Blanda ner dessa i smeten, och så i med bakpulvret.
Tillsätt vetemjölet. Degen ska bli något sånär lös men hanterbar. Klicka ut degen till tre längder, skär i bitar och forma dessa till bullar, platta till bullen lite, en del mjöl behövs i händerna så att inte degen fastnar.
Grädda dessa i 250 grader i ca 10 min beroende på ugn.
När alla är gräddade kan man eftertorka i eftervärmen några timmar.
För att dom ska bli helt torra kan man sedan ta ut dessa och ställa dessa
på en bricka.

Annika :wink:



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N