Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

pinocchiotårta ca 12 bitar

75 gram smör.2 dl.florsocker.5 äggulor.1 1/2 dl vetemjöl.1 1/2 tsk bakpulver.4 msk mjölk.Maräng:5 äggvitor.2 dl socker.1 påse mandelspån(35 g.).Fyllning:3 dl vispgrädde.Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg i en långpanna,30*40cm.Rör smör och socker poröst.Tillsätt äggulorna,en i taget,och rör en stund mellan varje.Blanda mjölet med bakpulvret.Rör ner detta och mjölken.Bred ut smeten.Vispa vitorna till hårt skumm,vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter.Bred marängen lite ojämnt i formen.Strö på mandelspånenGrädda bottnen i mitten eller i nedre delen av ugnen tills den fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter.Låt kakan svalna något.Lossa den från pappret och dela den mitt itu på längden eller på tvären,beroende på vilken form som önskas.Vispa grädden och bred den på den ena bottnen med marängsidan uppåt.Lägg den andra botten ovanpå med sidan uppåt.Skär tårtan med lagom stora bitar.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N