Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

pariservåfflor 10 st

2 1/2 dl. vetemjöl,100 gr.smör,1-2 msk vatten.fyllning:100 gr.smör,1 1/2 dl. florsocker,1 äggula,2 tsk.vaniljsocker.Hacka ihop mjöl och matfett.Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen.Låt den stå kallt någon timme.Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.Ta ut kakorna med runt mått,ca 6 cm i diameter.Lägg dem på sockrat bakplåtspapper och kavla ut dem till ovala långsmala kakor.Lägg dem på en plåt.Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter eller tills dom fått fin färgoch ser spröda ut.Rör smör och florsocker smidigt.Tillsätt äggulan och vaniljsockret.Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan. ungsvärme 250 grader.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N