Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Budapestrulle (10-12 bitar)

Budapestrulle (10-12 bitar)

5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötkärnor
1 dl vetemjöl
1–2 msk kakao
1 påse (50 g) mandelspån

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk (300 g) mandarinklyftor

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker.

Receptet är från "7 sorters kakor"



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N