|
|
Aprikosbullar (20 st)
Aprikosbullar (20 st)
100 g smör
15 fint strimlade torkade aprikoser
2 1/2 dl mjölk
50 g jäst, rumsvarm
1/2 tsk salt
2 dl råsocker
2 tsk mald kardemumma
ca 8 dl vetemjöl
Till garnering:
1 ägg
pärlsocker
Smält smöret och låt aprikosstrimlorna småputtra i fettet ett par min. Tillsätt mjölken. Sänk värmen på vätskan till ca 37° (fingervärme). Vispa samman jästen och degvätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop en fin deg. Håll den så lös som möjligt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Ta upp degen på bordet och forma runda bullar. Ställ dem i aluminiumformar. Jäs dem till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225° 8-10 min.
Receptet är från ICA-kuriren
|
|