Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hönsfrikassé (4 port)

Hönsfrikassé (4 port)

1 kokhöns (eller kyckling), färskt eller tinat
vatten
salt
1 gul lök
1 grov morot
8 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 kafirlimeblad
400 g späda morötter
2-3 limefrukter
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
1/2-1 dl finklippt gräslök

Skölj av fågeln och lägg i rymlig gryta. Mät upp vatten så det täcker med råge, tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp. Ansa under tiden lök och den grova moroten. Skär i bitar. Skumma av det sjudande hönsvattnet och lägg i lök och morot, peppar och bladsorterna. Låt sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört. Ett kokhöns behöver cirka 2 1/2 timme på sig, medan kycklingen är färdig efter cirka 1 timme, när köttet börjar släppa benen. Låt sedan köttet stadga sig under alfolie på skärbrädan. Skrapa eller borsta de späda morötterna, klipp av det mesta av blasten. Låt morötterna koka med i fågelspadet cirka 5 minuter, ta upp med hålslev. Sila upp 6 dl av kokspadet i en serveringsgryta. Blanda i pressad saft från limefrukterna, börja med hälften. Koka upp och vispa i 3 msk vetemjöl, som skakats ihop med 1/2 dl vatten. Låt sjuda 5 minuter på svag värme under lock, rör om ofta. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar, kanske behövs mer limejuice. Vänd i gräslök. Lossa allt kött från fågelskrovet, dela det i munsbitar. Vänd ner i såsen, värm hastigt. Kan lagas helt färdigt i förväg, men blanda inte i gräslöken förrän strax före servering. Värms i sista stund. Servera kokt ris eller kokt skalad potatis till.

Receptet är från ICA-kurien



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N