Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarberbakelser (4 pers)

Rabarberbakelser (4 pers)

400 g rabarber
2 frysta smördegsplattor
4 msk Ingefärsmarmelad (aprikos eller apelsin blir också gott)
1 dl socker
1 msk potatismjöl elelr majsena
2 dl vaniljkesella eller vaniljglass

Ta fram smördegen så att den får tina en smula. Sätt igång ugnen på 225°. Ansa rabarbern och skär i 3 cm långa bitar. Koka med sockret och potatismjölet i en kastrull tills bitarna bli aningen mosiga. De ska fortfarande hålla ihop. Lägg bottnarna på en plåt. (Använd bakplåtspapper så spar du disk.) Dela bottnarna med en vass kniv så att du får fyra stycken. Skär halvvägs igenom bottnarna 1 cm från kanten, runt om, så att du får liksom en ram. Lägg på rikligt med rabarberröra men håll dig innanför ramen. Bred eller klicka på marmeladen. Det ska bara vara litegrand. Baka 10–15 min i ugnen. Bottnarna ska pösa upp och få fin ärg. Servera med vaniljkesella eller glass.

Receptet är från Aftonbladet



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N