Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaffesemlor (12 port)

Chokladkaffesemlor (12 port)

75 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
390 g (6 0.5 dl) vetemjöl eller vetemjöl special
3/4 dl strösocker
eventuellt ägg till pensling

Fyllning:
200 g mandelmassa
75 g mörk choklad
1 dl starkt avsvalnat kaffe

Chokladgrädde:
3 1/2 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
kakao till pudring

Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma blandningen. Smula ner
jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp. Mät upp och blanda vaniljsocker, salt, kakao och mjöl och rör ner i bunken. Tillsätt även strösocker och arbeta ihop till en ganska kletig deg. Knåda degen ordentligt, antingen cirka 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i minst 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt på varm plats (exempelvis ovanpå spisen) i minst 30 minuter. Pensla eventuellt bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10?12 minuter. Låt svalna. Riv mandelmassan till fyllningen grovt och hacka chokladen ganska fint. Skär ett lock av bullarna, gröp ur en del av inkråmet och blanda med mandelmassan och chokladen. Rör ner kaffet och blanda till en ganska tjock massa. Fyll blandningen åter i bullarna. Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Sätt tillbaka locket, pudra med kakao och njut!

Receptet är från TV4 Nyhetsmorgon



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N