Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kladdkaka med havregryn i långpanna

Kladdkaka med havregryn i långpanna

300 g smör
5 dl socker
2 dl havregryn
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en stor gryta och blanda i socker, havregryn och ägg. Sikta till sist ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 175° tills kakan känns fast (ca 10 min). Kakan får gärna vara lite ”kladdkakeseg” när den kommer ut. Skär den i rutor när den svalnat lite.

Källa: Anna Braws bok "Kyrkkaffe - bullar, böner och berättelser"



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N