Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT

SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT

600 gram fläskfilé

--- MARINAD ----
0,5 deciliter matolja
2 matsked paprikapulver
1 matsked oregano
2 matsked salt
1 Gul lök
1 matsked svartpeppar; grovmalen
0,5 kaffekopp vitt vin

Tillagning

Blanda alla ingredienser under lätt omrörning, skiva löken och lägg den i
marinaden.

Tärna fläskfilén ca: 50 gr per bit (3 bitar per person) och lägg den i
marinaden.
Ställ köttet i kylskåp ungefär 1 dygn .
Efter marineringen trär du köttet på spett 3 bitar per person, banka lätt
med handflatan innan stekning eller kolgrillning, salta inte vid
stekningen.
Viktigt! Varje bit måste vara ca: 50 gram för att det skall bli saftigt när
man steker.



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N