Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

VINMARINERAD KALL FLÄSKFILÉ MED ÖRTSÅS OCH VARMA PRIMÖRER

VINMARINERAD KALL FLÄSKFILÉ MED ÖRTSÅS OCH VARMA PRIMÖRER

500 gm fläskfile

----MARINAD----
2 1/2 deciliter rött vin
1/2 morot
1 gul lök
1/2 purjolök
1 liten bit rotselleri
1 lagerblad
4 vitpepparkorn

----ÖRTSÅS----
2 deciliter creame fraiche
1/2 deciliter majonäs
1 knippe gräslök

----SERVERAS MED----
1 färsk potatis
1 champinjoner
1 små späda morötter
1 vårlök
1 sockerärtor

Skal ich skär grönsakerna i bitar. Putsa fläskfilén och lägg den i en
tjock plastpåse tillsammans med grönsakerna och kryddorna. Häll på
vinet. Förslut påsen ordentligt och placera det hela kallt under 24
timmar.
Nu är det dags att ta fram köttet och torka av det. Salta och peppra
och stek filén i ugn på 175 graders värme i ungefär 35 minuter.
Låt det kallna i lugn och ro. Skär filén därefter i tunna lite sneda
skivor.

+++++ ÖRTSÅSEN ++++

Du finklipper gräslöken och blandar den med de övriga ingredienserna.
Ställ sedan såsen kall i 2 timmar.

++++ SERVERA ++++

Så var det dags att servera: Servera den kalla marinerade fläskfilén
med brynta champinjoner och färsk potatis samt små morötter, vårlök,
sockerärtor samt självklart deen kalla örtsåsen.
Källa: ICAs Stora Kokbok


4 personer



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N