Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Oscars sydafrikanska kycklinggryta (4-5 port.)

Oscars sydafrikanska kycklinggryta (4-5 port)

5 kycklingfiléer eller 1 stor färsk kyckling
(kan också göras med lammkött)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk smör (eller olja)
6-8 medelstora potatisar
1 burk krossade tomater (400 g)
drygt 5 dl vatten
ca 1 tsk salt

Kryddorna:
4 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
1 lagerblad
1 msk curry
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen spiskummin
1 krm chilipeppar
1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Kesella-sallad:
250 g kesella Gourmet
salt
citronsaft
grovriven gul lök
hackad gurka

Dela kycklingen i ca 8 bitar eller dela kycklingfiléerna. Skala och skiva lök och vitlök och skär potatisen i ganska stora klyftor. Smält smöret i en gryta, lägg i lök och vitlök att fräsa några minuter. Blanda sedan i alla kryddorna och låt dem steka med i smöret under omrörning ett par minuter. Lägg i kycklingbitarna, vänd dem i kryddsmöret någon minut och häll sedan på krossade tomater och vatten. Smaksätt med salt. Koka upp och låt småkoka under lock ca 20 minuter. Lägg sedan i potatisklyftorna, späd ev. med lite mer vatten om det behövs och koka grytan ytterligare ca 20 minuter tills potatis och kyckling är klara. Ta upp de hela kryddorna: lagerblad, kanelstång och nejlikor. Servera gärna med en frisk kall "sallad" av 250 g kesella Gourmet, som smaksatts med salt, citronsaft, grovriven gul lök och lite hackad gurka. Den svalkar till den "heta" kycklinggrytan.

Receptet hittat på Tasteline



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N