Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS

BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS
En miljon menyer

800 gram hälleflundra; i skivor
1 tesked salt
peppar
vetemjöl
2 matsked smör
--- SÅS ---
2 stycken röda paprikor
2 stycken schalottenlök
2 deciliter vispgrädde
0,5 deciliter vitt vin
salt
cayennepeppar
- -- TILL GARNERING -- -
röd paprika
grön paprika
gul paprika
--- TILLBEHÖR ---
pressad potatis; eller
ris
Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna.
Skär dem i tunna skivor. Skiva löken.
Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills
paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka
såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och cayennepeppar.
Håll såen varm.
Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort
skinn och ben. Krydda med salt och peppar och vänd bitarna i vetemjöl.
Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark
värme.
Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med fina
paprikastrimlor, röda, gula, gröna, som frästs hastigt i lite olja eller
smör. Servera såsen i en separat skål. Eller fördela såsen på fyra
tallrikar och lägg fiskskivorna ovanpå.
Variation:
Paprikasåsen är också god till andra sorters fisk.



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N