Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Idas indiska currygryta

Idas indiska currygryta

1,2 kg kött
salt och peppar
6 dl vatten och sky
0,5 msk garam masala
2 tsk spiscummin
2 buljongtärnningar
1 hackad gul lök
2 purjolökar i strimlor
2 stora äpplen
2 röda paprikor i tärningar
3-4 msk mango chutney
1,5 - 2 burkar crème fraîche

eventuellt:
1 msk curry
2 tsk gurkmeja
1- tsk mald ingefära

Bryn det strimlade köttet och flytta över till en stor gryta. Koka ner stekskyn och häll över köttet tillsammans med lök, kryddor, buljong, purjolök, paprika och äpple. Puttra i 40 min. Låt gärna stå över natten.
Rör ner crème fraîche och puttra i 15 min. För en starkare gryta tillsätt curry, gurkmeja och ingefära (behövs nästan i min smak).



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N