|
|
rabarberkaka med marängtäcke
75 g flytande margarin
2 dl florsocker
4 äggulor
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Maräng:
4 vitor
2 dl socker
1 liter rabarber i ca 2 cm bitar (ca 500 g putsade rabarber)
1 påse mandelspån
Gör så här:
Vispa fett och socker vitt och luftigt. Dela äggen, vispa ner en äggula i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ned mjölblandningen med mjölken. Blanda ut smeten i en liten långpanna (ca 20x30 cm) klädd med bakpapper. Vispa vitorna nästan hårt. Tillsätt sedan sockret och vispa massan styv. Vänd ned rabarerbitarna och bred ut över kaksmeten. Strö på mandelspån. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 min. Prova med sticka för att se om den är färdig. Servera ev. med vaniljglass.
|
|