Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

rabarberkaka med marängtäcke

75 g flytande margarin
2 dl florsocker
4 äggulor
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Maräng:
4 vitor
2 dl socker
1 liter rabarber i ca 2 cm bitar (ca 500 g putsade rabarber)
1 påse mandelspån
Gör så här:
Vispa fett och socker vitt och luftigt. Dela äggen, vispa ner en äggula i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ned mjölblandningen med mjölken. Blanda ut smeten i en liten långpanna (ca 20x30 cm) klädd med bakpapper. Vispa vitorna nästan hårt. Tillsätt sedan sockret och vispa massan styv. Vänd ned rabarerbitarna och bred ut över kaksmeten. Strö på mandelspån. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 min. Prova med sticka för att se om den är färdig. Servera ev. med vaniljglass.



SOFIE24
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N