Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Struvor (20–30 st)

Struvor (20–30 st)
1 Ägg
1 dl Mjöl
1 dl Mjölk
1 tsk Strösocker
Struvjärn helst ett som är tillverkat i järn
Kokosfett till fritering
Strösocker och ev ingefära att vända struvorna i

Vispa ihop ingredienserna till en smet. Häll den i en liten men hög form eller i en tillbringare. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ned struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida, då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ned i det varma fettet och fritera till fin färg. Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker, eventuellt kryddat med ingefära. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor – man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp.

Receptet är från SvD.se

Gammal klassiker man kommer ihåg från farmors tid Very Happy Mmmmm Vad goda....



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N