Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk pepparkaka med lingonglasyr

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskrydda
2 msk lingonsylt

Glasyr:
75 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1-2 msk lingonsylt
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt.Blanda försiktigt (så inte pöset försvinner)ner det smälta smöret, gräddfilen och lingonsylten. Blanda övriga ingredienser och vänd ner det i smeten. Häll i en smord och bröad 2-liters springform. Grädda längst ner i ugnen 50-60 min. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Vispa ihop alla ingredienser utom lingonsylten till en jämn smet. Rör försiktigt ner sylten. Bre glasyren över kakan. Förvara svalt. Om du ska frysa kakan funkar det bäst att vänta med glasyren tills den ska ätas.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N