Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotskaka med kokos

Morotskaka med kokos

5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
150 g mjukt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl mjölk
5 dl finriven morot
3 dl riven kokos
1 dl (50g) hackade valnötter
1 liten burk (226g) krossad anans med sitt spad

Smörkrämsglasyr:
1 paket (200g) philadelphiaost
50 g mjukt margarin
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos

Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ åt sidan. Rör margarin, socker och ägg till fluffig, krämig konsistens med elvispens i en större bunke. Tillsätt mjölken växelvis med mjölblandningen. Rör i morötter, kokos, valnötter och ananas. Häll smeten i en smord, bröad form, 26 cm i diameter. Grädda på nedre falsen i 50-60 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp på galler och får kallna helt.

Glasyr Blanda ost och margarin. Rör ner florsocker, vaniljsocker och kokos. Bred över kakan.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N