Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotskaka med kokos

Morotskaka med kokos

5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
150 g mjukt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl mjölk
5 dl finriven morot
3 dl riven kokos
1 dl (50g) hackade valnötter
1 liten burk (226g) krossad anans med sitt spad

Smörkrämsglasyr:
1 paket (200g) philadelphiaost
50 g mjukt margarin
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos

Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ åt sidan. Rör margarin, socker och ägg till fluffig, krämig konsistens med elvispens i en större bunke. Tillsätt mjölken växelvis med mjölblandningen. Rör i morötter, kokos, valnötter och ananas. Häll smeten i en smord, bröad form, 26 cm i diameter. Grädda på nedre falsen i 50-60 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp på galler och får kallna helt.

Glasyr Blanda ost och margarin. Rör ner florsocker, vaniljsocker och kokos. Bred över kakan.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N