Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

ABORRAR I SMETANA

ABORRAR I SMETANA

1 1/2 kg aborre; eller motsvarande filéer
3/4 deciliter mjöl
1 gul lök
100 gram smör
2 tesked(ar)mjöl
1 salt
1 peppar
2 deciliter smetana

Fjälla och rensa fisken.
Skölj och torka av den väl.
Salta och peppra och vänd sedan fisken i vetemjöl.
Bryn en del av smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun.
Lägg fisken på ett ugnsfast fat.
Blanda vetemjöl med margarin till en boll.
Knåda väl så att mjöl ochsmör blandas ordentligt.
Häll smetanan i en kastrull, lägg ismörbollen (den gör att smetanan inte
skär sig).
Låt blandningen få ett uppkok under omrörning.
Så fort den har kokat upp tas kastrullen av värmen.
Häll såsen över fisken.
Hacka löken och låt den steka mjuk och bli svagt ljusbrun.
Häll lökhacket över fisk och sås.
Ställ in fisk i varm ugn, ca 250-275° i 10 minuter.
Servera med fint potatismos, färsk potatis eller ris.


6 portioner



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N