|
|
ABORRAR I SMETANA
ABORRAR I SMETANA
1 1/2 kg aborre; eller motsvarande filéer
3/4 deciliter mjöl
1 gul lök
100 gram smör
2 tesked(ar)mjöl
1 salt
1 peppar
2 deciliter smetana
Fjälla och rensa fisken.
Skölj och torka av den väl.
Salta och peppra och vänd sedan fisken i vetemjöl.
Bryn en del av smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun.
Lägg fisken på ett ugnsfast fat.
Blanda vetemjöl med margarin till en boll.
Knåda väl så att mjöl ochsmör blandas ordentligt.
Häll smetanan i en kastrull, lägg ismörbollen (den gör att smetanan inte
skär sig).
Låt blandningen få ett uppkok under omrörning.
Så fort den har kokat upp tas kastrullen av värmen.
Häll såsen över fisken.
Hacka löken och låt den steka mjuk och bli svagt ljusbrun.
Häll lökhacket över fisk och sås.
Ställ in fisk i varm ugn, ca 250-275° i 10 minuter.
Servera med fint potatismos, färsk potatis eller ris.
6 portioner
|
|