Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

ABBORRE PÅ GRÖN BÄDD

ABBORRE PÅ GRÖN BÄDD

600 gram Abborrfilé,byxad
4 lövtunna skivor prosciutto; el annan lufttorkad skinka
0,5 deciliter ströbröd
smör; till stekning
liten havssalt

Nässelstuvning

1 deciliter salladslök; finhackad
1 matsked smör
300 gram persilja; finhackad
200 gram nässelblad
eller
200 gram spenat
2 deciliter mellangrädde
salt
peppar
lite honung

---- TILLBEHÖR ----
1 rödlök; i tunna ringar
0,5 deciliter parmesanost; grovriven
eller
0,5 deciliter västerbottensost; grovriven
timjan; färsk
kantareller

Filead och byxad abborrfilé inlindad i lufttorkad skinka och serverad på
stuvad persilja och nässlor är gott till färskpotatisen. Lite grovriven
parmesan och ringar av rödlök blir smakrik garnering över rätten. Servera
gärna med smörstekta kantareller.

1.
Fräs den hackade salladslöken i smöret. Tillsätt persiljan och nässlorna.
Fräs allt ett par minuter tills fukten dunstat. Hacka alltsammans och lägg
tillbaka det i kastrullen. Tillsätt grädden lite i taget.
2.
Koka ihop grädden tills den blir krämig. Krydda med salt , peppar och
ytterst lite honung.
3.
Dela skinkskivorna på längden och vira dem runt filéerna. Vänd dem i
ströbrödet. Stek dem i smör och lägg upp dem helt nystekta på en bädd av
nässelstuvningen. Garnera med tillbehören och servera rätten med
färskpotatis.

4 portioner


Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N