Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kalljästa honungsrutor 24st

Kalljästa honungsrutor

Ingredienser:
50g (1 paket) jäst för söta degar
75 g smör
5 dl mjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl honung
1 dl kesella
3 dl rivna morötter
ca 1 1/2 l vetemjöl special


Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, smör, kesella, morötter, mjölk och salt. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter.
Platta ut degen i långpanna som klätts med bakplåtspapper. Skär degplattan i 24 rutor. Täck över och ställ i kylen över natten.

Nästa morgon:

Tag långpannan ur kylen och sätt ugnen på 200°. Medan ugnen värms jäser bullarna färdigt i rumstemperatur.
Ev måste du ruta degplattan ytterligare en gång, om rutorna jäst samman under natten.
Grädda 20 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler under duk.


Det finns tillfällen då man vill ha en plåt bullar att sätta in i ugnen när man vaknar på morgonen eller kommer hem från jobbet. Prova de här honungsrutorna. I de flesta kylskåp kan man sätta in en ugnsplåt, så bullarna skall bara tas fram när ugnen sätts på.

Super goda!!! Brukar vara min söndagsfrukost hemma och barnen tycker det luktar gott i köket när dom vaknar!!



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N