Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk saffranskaka med frukt (ca 14 bitar)

Mjuk saffranskaka med frukt (ca 14 bitar)

1 1/2 dl torkade fikon
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 påsar saffran, 1 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl ljusa russin

Sätt ugnen på 175°. Finhacka fikonen. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran och ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin. Rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.

Receptet är från Arla



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N