Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hastkaka med saffran

Hastkaka med saffran

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 paket saffran, 0,25 g
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk

Garnering:
2 msk pärlsocker
2 msk hackad sötmandel


Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen. Finfördela smöret med en gaffel. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Receptet är från Arla



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N