Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marinerade thailändska kycklingben (4 port)

Marinerade thailändska kycklingben (4 port)

8 kycklingben

Marinad:
0,5 dl japansk soja
0,5 dl lime, pressad
2-3 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk sesamolja

Tillbehör:
4 portioner jasminris, kokt
2 paprikor, tunna klyftor
2 burkar wokmix med svamp (á 280 g)
2 tsk rapsolja
4 msk sweet chilisås

Skär ett par snitt i varje kycklingben. Blanda marinaden i en ugnsform så stor att kycklingbenen ryms, vänd ner dem och låt dra ca 1 tim i rumstemperatur. Sätt in formen i mitten av ugnen i 225° och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 30 min. Ös köttet ett par gånger under stekningen. Servera med ris, wokade grönsaker och sås.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N