Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Ninas tårta

Ninas tårta

Botten:
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
7 msk vatten eller hälften pressad citron

Fyllning:
ca 7 dl Ädel vaniljvisp, vispad
1 färsk ananas, skalad och skuren i små bitar
1 liter jordgubbar

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt vätskan. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda i 175° , i nedre delen av ugnen, ca 35 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Dela den kalla sockerkakan i 3 bottnar. Bred ut ett lager vaniljvisp på den första bottnen och lägg på skivade jordgubbar. Spara de finaste bären till garneringen. Lägg på den andra bottnen och täck med vaniljkräm och ananasbitar. Lägg på den tredje bottnen och bred resten av vaniljkrämen ovan och på tårtans kanter. Garnera med de sparade bären.

Receptet är från Grön Gastronomi



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N