Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Herrgårdsstek (6 port)

Herrgårdsstek (6 port)

800 g nötkött utan ben eller 1-1½ kg med ben
(50 g späck eller bacon)
2 msk smör eller margarin
1 lök i klyftor
1 morot i skivor
6 ansjovisfiléer
1 msk sirap
2 msk vinäger
½ tsk salt
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1½ dl vatten eller buljong

Torka köttet väl och späcka det med tunna strimlor späck eller bacon. Kan uteslutas, men gör steken saftigare. Smält smöret och bryn köttet väl på alla sidor i en stekgryta. Bryn också lök och morötter försiktigt vid sidan om steken. Tillsätt ansjovis, sirap, vinäger, salt och peppar. Efterstek i ugn (175°) eller ovanpå spisen 1½-2 tim. Ös steken några gånger med skyn. Späd med vatten eller buljong om det behövs. Skär köttet i tunna skivor vid serveringen.

Sås: Späd skyn med vatten till 4 dl. Red av med 2 msk vetemjöl. Koka såsen 3-5 min. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt ½ dl grädde.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N