Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Halvtjockkakun

ca 20 kakor

Ingredienser
3 tsk "hela" brödkryddor, t.ex. koriander, anis och fänkål
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
13 dl rågsikt

Gör så här
Stöt kryddorna i en mortel. Blanda ner de andra ingredienserna och forma till en deg. Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda, släta bullar. använd duktigt med mjöl på bakbordet, platta till varje bulle och vänd dem i mjölet. Kavla ut till en tunn rundel, först med vanlig kavel, sedan med kruskavel. Värm en stekpanna eller två, grädda bröden några minuter på varje sida. Pannan skall inte smörjas. Låt bröden svalna på galler under bakdukar. Gott att ta med sig på utflykten, Brödet går utmärkt att frysa in.



Tinaz
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N