Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotskaka med glasyr

Morotskaka med glasyr

2 medelstora morötter
150 g fast margarin eller smör
eller 1½ dl flytande margarin
2 dl socker
2 ägg
saft av ½ citron eller apelsin
eller 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel

Glasyr:
60 g Philadelphiaost
25 g rumsvarmt margarin eller smör
2 dl florsocker

Värm ugnen. Smörj och bröa formen (ca1,5 l, rund). Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt citronsaft eller annan smaksättning och fettet. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Blanda philadelphiaost, fett och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev. ett mönster med en gaffel. Garnera ev. med strimlat apelsinskal.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N