Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling med grädde och lök (4 port)

Kyckling med grädde och lök (4 port)

1000-1400 gr kyckling eller broiler
smör till stekning
4 dl lök i tunna skivor
1/2 tsk salt
1/8 tsk peppar
1/4 tsk curry
1,5 dl torrt vitvin
7 dl grädde
Lite citronsaft
3-4 msk smör
persilja

Dela kycklingen i 8 bitar och torka den noga. Vänd den lätt i det varma smörer i 4-5 minuter i en gryta tills köttet har stelnat lite men inte har blivit brunt. Lägg bitarna på ett fat. Rör ner lökskivorna i smöret i grytan. Lägg på locket och låt koka mycket långsamt i 5 minuter, tills löken är mjuk men inte brun. Ha ner kycklingbitarna tilbaka i grytan och låt den koka långsamt i 10 minuter tills den svullnar lite men låt den inte bli brun. Vänd bitarna en gång. Krydda kycklingen med salt, peppar och currypulver. Ha i vinet, öka temperaturen och koka vätskan nästan helt in. Värm grädden i en kastrull och häll den i den varma grytan. Lägg på locket och låt den småkoka i 30-35 minuter, eller tills kycklingen är mör och saften klar och gul när du sticker i köttet med en gaffel. Ta kycklingen upp ur grytan och hold den varm. Skumma fettet av såsen, så kokar du den raskt in till den är så tjock att den täcker skeden lätt. Smaksätt med salt och peppar och tilsätt citronsaft. Ta av grytan från värmen och rör in 3-4 msk smör så såsen blir jämn. Slå såsen över kycklingen, strö över persilja och servera med kokt ris eller pilaffris.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N